top of page

Mīti par alveju: visas alvejas ir vienādas, indīgs augs, modes tendence.



Vai visas alvejas ir vienādas?


Pastāv mīts, ka visas alvejas ir vienādas, tomēr tā nav! Ir vairāki simti alvejas sugu. Alveja ir tuksneša vai pustuksneša augs, kam patīk sausi un silti apstākļi. Latvijā biežāk nākas saskarties ar puķu podos kultivētu iekštelpu augu, tādēļ jāsaprot, ka šī auga īpašības stipri atšķirsies. Par visvērtīgāko atzīta Aloe Barbadensis Miller suga, kuru Forever kompānija audzē Dominikānas Republikā. Tur šī auga lapas ir daudz lielākas un sulīgākas, kā arī ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs un cilvēkam labvēlīgs.


Vai Alveja var būt indīgs augs?


Šis mīts ir saistīts ar alvejā esošo aloīnu, kuram piedēvē spēcīgas caureju veicinošas īpašības. Aloīna sastāvs katrā sugā ir atšķirīgs un tas atrodams starp alvejas mizu un lapas iekšējo gēlu. Aloe Barbadensis Miller novācot, ārējā daļa kopā ar aloīnu saturošo daļu tiek atdalīta, savukārt aloīna daudzums lapas iekšienē ir minimāls un nevar nodarīt ļaunumu cilvēkam.


Vai alveja ir kārtējā modes tendence?


Globālais alvejas produktu tirgus ir augošs un paliek tikai lielāks. Alvejas pozitīvās īpašības kļūst zināmas aizvien plašākam patērētāju lokam. Jāņem vērā, ka daudzi uzņēmumi un zīmoli alvejas vārdu izmanto tikai kā mārketinga triku, lai piesaistītu pircējus, kamēr alvejas klātbūtne produktā ir tik neievērojama, ka iecerēto rezultātu patērētājs nesasniegs. Alvejas īpašības tiešām ir zinātniski pierādītas, kā arī ārkārtīgi iedarbīgas. Ne velti šo augu dažādās kultūrās izmantoja jau pirms mūsu ēras, tomēr, pērkot alvejas produktus, vēlams uzzināt vairāk par produkta sastāvu, alvejas izcelsmi un īpatsvaru tajā.



Forever produkti tiek ražoti no tīras alvejas, nevis tikai ar mazu procentu tās klātbūtnes. Sastāvā esošā alveja ir neapšaubāmi vērtīga, kā arī krietni lielākā koncentrācijā kā daudzu citu ražotāju produktos. Iepazīstieties ar alvejas produktiem un uzziniet, kā tie var uzlabot veselības un labsajūtas kvalitāti!

alvejas lauki.webp
bottom of page