top of page

Ķiploka un timiāna profilaktiskās un terapeitiskās īpašības


ķiploks, timiāns uz galda

Ķiplokus un timiānu jeb parasto mārsilu cilvēce lieto jau kopš gadu tūkstošiem. Tā lietošanu dokumentēja visas varenākās civilizācijas, tostarp ēģiptieši, babilonieši, senie grieķi, romieši un ķīnieši.


Ķiploku lietderība sirds un asinsvadu sistēmai ir zināma no seniem laikiem, bet ne visi cilvēki dažādu iemeslu dēļ var lietot dabīgu ķiploku, tāpēc Forever zinātnieki izveidoja īpaši iedarbīgas ķiploka kapsulas, papildinot tās ar timiāna jeb mārsila profilaktiskajām un terapeitiskajām īpašībām.


Timiāns, jeb mārsils veselībai


Ķiplokam un timiānam ir augsta uzturvērtība, bet ļoti maz kaloriju. Par spīti pavisam nelielajam kaloriju daudzumam, tie ir neticami vērtīga mūsu uztura sastāvdaļa.


Timiāns satur tanīnu, fenolu un timolu (saponīnus). Tie ir spēcīgi antioksidanti, kas efektīvi aizsargā organismu pret slimību baktērijām un sēnītēm. Ķiploku un timiāna kapsulu sastāvā ir arī kālijs, kalcijs, B grupas vitamīni un C vitamīns.


Ķiploki ir viens no plašāk pētītajiem produktiem. Klīniski tas ir novērtēts asinsspiediena pazemināšanai, holesterīna un glikozes kontrolēšanai, kā arī arteriosklerozes un vēža profilaksei.


Epidemioloģiski ķiploks var palīdzēt ar mutes, kuņģa, barības vada, resnās zarnas un prostatas vēža risku. Turklāt ir plaši pētītas ķiploku bioloģiskās aktivitātes, ieskaitot antibakteriālo, antitrombotisko, antioksidējošo, imūnmodulējošo un pretdiabēta darbību un zāļu metabolismu.


Ķiploki veselībai


Dažādi pētījumi atklāj, ka ķiploks un timiāns balsta un spēcina gandrīz visas orgānu sistēmas, tiem ir pierādīti veselības ieguvumi:


  • aizsargā organismu pret brīvo radikāļu kaitīgo iedarbību;

  • nomāc nitrozamīnu sintēzi, kas pazīstami kā īpaši kaitīgi kancerogēni;

  • sekmē imūnsistēmas darbību;

  • palīdz taukus pārvērst enerģijā;

  • vairo antioksidantu enzīmus, kā arī ievērojami samazina oksidatīvo stresu cilvēkiem ar augstu asinsspiedienu;

  • stiprina organisma aizsargmehānismus pret oksidatīvajiem bojājumiem;

  • palīdz atjaunot zarnu darbību;

  • normalizē holesterīna līmeni (mazina ZBL - zema blīvuma lipoproteīnu) un uzlabo asinsriti, tādējādi samazinot sirds-asinsvadu sistēmas slimību risku;

  • sniedz vairākus ieguvumus kaulu veselībai, paaugstinot estrogēna līmeni;

  • atjaunina un veicina ādas veselību;

  • aizkavē novecošanās procesus.


Ķiploku un timiāna labās īpašības var palīdzēt vai aizkavēt Alcheimera slimību, artrīta iekaisumu, kardiovaskulārās slimības, tostarp infarktu un insultu, kas vieni no izplatītākajiem nāves cēloņiem visā pasaulē, cīnīties pret elpceļu, bronhu, urīnceļu infekcijām. Var novērst ekzēmas, aknes un ateromas simptomus un slimību. Īpaši rekomendē asins recēšanai - trombiem, bronhiālās astmas profilaksei. Tāpat ķiploks spēj cīnīties pret iekaisumiem, piemēram, reimatismu, muskuļu pietūkumu, kukaiņu kodumiem.


Taču ķiploks un timiāns nav domāts tikai cīņai ar sekām. Tas ir lielisks imunitātei un profilaksei pret saaukstēšanos un gripu, kā arī līdzsvaro hormonus organismā.

Baktericīdo un antiparazīto īpašību dēļ ķiploka un timiāna kapsulas rekomendē,

lai attīrītu gremošanas traktu un veiktu organisma detoksu, kas mazinās gāzu veidošanos, uzlabos kopējo pašsajūtu, vairos enerģiju.



Forever ķiploku koncentrāta 1 kapsula atbilst 1 daiviņai svaiga ķiploka, taču kapsulas ir bez garšas un bez ķiploka smakas, mazas, viegli norijamas, tāpēc ir domātas visai ģimenei katrā ēdienreizē.



alvejas lauki.webp
bottom of page