top of page

Dabas aptieka vienā augā. 7 iemesli, kāpēc lietot alveju ikdienā.


alveja, aloe barbadensis miller, alvejas lauki, forever living alvejas lauki

Sabiedrībā ir novērojams dīvains paradums - sākt domāt par veselību tikai tad, kad kaut kas jau ir noticis: saslimšanas, traumas, straujas veselības izmaiņas. Tās jau ir sekas, ar kurām jāuzsāk cīņa. Te gan jāatceras, ka visām sekām ir arī cēloņi, kas pārsvarā veidojas no ikdienas paradumiem.


Alveja ir unikāls augs kā seku novēršanai un atvieglošanai, tā cēloņu likvidēšanai. Pateicoties plašajai pielietošanai veselības un labsajūtas uzlabošanā, alveja tiek dēvēta par dabas aptieku vienā augā.

SVARĪGI: Pasaulē ir vairāk kā 400 sugu alvejas, tāpēc uz visām alvejas sugām šie iemesli neattiecas. Palodžu alveju neiesakām lietot uzturā. Šajā rakstā ir aprakstītas alvejas sugas Aloe Barbadensis Miller īpašības.


Negaidiet nepieciešamību cīnīties ar sekām! 7 iemesli, kāpēc lietot Forever alvejas produktus ikdienā:

1. Veicina gremošanas sistēmas darbību


Gremošanas sistēmas traucējumi var būt dažādu veselības problēmu cēlonis. Alveja nomierina un attīra gremošanas traktu, stimulē žults izdali, spēj mazināt paaugstinātu skābi un gāzes vēderā. Alvejai ir antibakteriālas un reģenerējošas īpašības, kas ļauj efektīvi cīnīties ar nelabvēlīgajām baktērijām un palīdz līdzsvarot zarnu mikrofloru. Tāpat, pateicoties tās adaptīvajām īpašībām, alvejas sula spēj palīdzēt arī gadījumos, kad ir traucēta vēdera izeja.


2. Palīdz atbrīvoties no toksīniem

Toksīni ir nevēlami materiāli, kas uzkrājas organismā un var ievērojami ietekmēt cilvēku veselību, traucējot maksimāli absorbēt ar pārtiku uzņemtās uzturvielas un zaudēt ķermeņa masu. Alvejas sula veic detoksācijas procesu, absorbējot toksīnus un palīdzot tos izvadīt no ķermeņa, lai veicinātu veselīgu aknu darbību.


3. Uztur sārmainu ķermeņa vidi


Ja organisma šķidrumi – asinis, limfa, starpšūnu šķidrums – kļūst skābi, tiek traucēta vielmaiņa un tad attīstās dažādas slimības. Skāba vide organismā veicina arī parazītu, vīrusu un nelabvēlīgo baktēriju vairošanos. Alveja organismā palīdz atjaunot normālu skābju-sārmju līdzsvaru, ievērojami veicinot veselību, piemēram, uzlabojot šūnu funkciju, samazinot saslimšanas riskus, palīdzot smago metālu detoksāciju, palielinot organisma spējas uzņemt minerālvielas un citas vērtīgas uzturvielas, palielinot skābekļa daudzumu asinīs, kas samazinās hronisku nogurumu.


4. Alvejas sula stiprina imūnsistēmu


Alvejas sastāvā esošais unikālais polisaharīdu acemanāns un citas uzturvielas, kas regulē un uztur imūno funkciju, palīdz saglabāt stipru imunitāti. Tas ir lielisks antioksidantu avots, kas aizsargā šūnas un audus no oksidatīvā stresa, veicina labvēlīgo baktēriju augšanu. Alvejas sula stimulē imūnsistēmas baltos asinsķermenīšus, un tās sastāvā ir spēcīgi antioksidanti, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem, tādā veidā palēlinot novecošanās procesus. Turklāt alveja ir bagāta ar C vitamīnu, tāpēc šī sula palīdz samazināt nogurumu un sniedz enerģiju.


5. Padara mitrāku un spīdīgāku ādu


Skaistumkopšanā alveja ir pazīstams augs visā pasaulē. Alveja satur arī A, C un E vitamīnus, kas baro un palīdz atjaunot ādu. Tā veicina ādas elastību, mīkstina to un palīdz piegādāt skābekli ādas šūnām, tajā pašā laikā palēninot bioloģiskos ādas novecošanas process, liekot ādai izskatīties svaiguma pilnai un veselīgi starojošai. Alvejas želejai piemīt antibakteriāla iedarbība, kas aizsargā no mikrobiem un ļauj ādai sadzīt bez spēcīgu ķīmisko vielu iejaukšanās.


Alvejas sula attīra ādu no liekajiem taukiem un netīrumiem, mazina jau esošās pūtītes un dedzināšanas sajūtu. Vēl tā attīra ādu no melnajiem punktiņiem, atbrīvo poras un palīdz arī stabilizēt ādas pH līmeni.


6. Palīdz iznīcināt mikrobus


Alvejas sula satur virkni aktīvo sastāvdaļu, kas neļauj augt slimības izraisošajiem mikroorganismiem un spēj cīnīties ar baktērijām. Pateicoties dabiskajām antiseptiskajām īpašībām, alveja var iznīcināt baktērijas, vīrusus un sēnītes. Alveja ir ārkārtīgi efektīva nelielu mikrobu, sēnīšu, vīrusu un baktēriju infekciju mazināšanai, ņemot vērā tās dabiskās un ļoti spēcīgās dabiskās sastāvdaļas, kas kavē mikroorganismu attīstību.


7. Nodrošina organismu ar 75 vērtīgām uzturvielām


Dabā sastopami vairāk kā 400 alvejas sugu, kuras ir izpētītas Alvejas Starptautiskajā institūtā. Par dziednieciskāko un uzturvielām vērtīgāko atzīta Aloe Barbadensis Miller, kuras lapu iekšējās daļas želejā ir vairāk nekā 75 vērtīgās uzturvielas:


- 20 aminoskābes (tai skaitā 8 neaizvietojamās)

- 12 veidu vitamīni: A, B, C, E grupas vitamīni, folijskābe, pat B12, kas visbiežāk atrodams dzīvnieku taukos

- 20 minerāli: kalcijs, magnijs, cinks, mangāns, dzelzs, hroms, varš u.c.

- Mono un polisaharīdi

- Saponīni

- Fermenti, celuloze, enzīmi.



No auga līdz produktam! Tīra un dabīga alvejas iekšējās lapas sula. Nekādu konservantu, cukura vai glutēna - tikai iespēja baudīt vēl vairāk svaigas alvejas, kādu to ir radījusi daba:

- Ražota no Aloe barbadensis miller sugas alvejas

- Starptautiskās alvejas zinātnes padomes sertifikāts par izcilu kvalitāti

- Kvalitātes kontrole visos ražošanas posmos: alvejas audzēšanā, novākšanā, želejas apstrādē un iesaiņošanā

- Tiek audzēta bez pesticīdiem, saudzējot apkārtējo vidi

- Alvejas novākšana un želejas izgriešana ir roku darbs.


Profilaktiskai lietošanai 1 litrs Alvejas sulas paredzēts 20-25 dienām.


Forever Living alvejas jeb aloe vera sula - visievērojamākais un pirmais šāda veida produkts, kas ir ieguvis Starptautiskās alveju zinātņu padomes (SAZP) sertifikātu par tā tīrību un iedarbīgumu.


Sertifikāti:

sertifikati, kosher, halal, peta cruelty free, gluten free, gmo free




- Vistīrākā un efektīvākā želeja no cilvēkiem vispiemērotākās alvejas sugas Aloe Barbadensis Miller. Dabīgs produkts, kas palīdz ādai neticami ātri reģenerēties jeb atjaunoties, mazināt sūrstēšanu un pat sāpes, ja ir gadījies ilgāk uzturēties saulē bez saules aizsargkrēma vai ādas apdeguma gadījumā. Vasaras sezonā šis gēls ir lieliski piemērots pēc sauļošanās. To uzsmērējot uz sakarsušās un pat apdegušās ādas, uzreiz var sajust, kā āda tiek atdzesēta, nomierināta un mitrināta.


Lietojot pēc apdegumiem, gels pāatrina jaunu šūnu veidošanos, samazina apsārtumu un jūtīgu, novērš ādas novecošanos, veicina veselīgu un skaistas ādas izskatu. Atjauno ādas zudušo veselīgo, dabisko krāsu, elastību. Alvejas gēls ir dabisks filtrs pret saules stariem, kas aizsargā ādu pret apdegumiem, tāpēc to rekomendē uzklāt pirms došanās tiešos saules staros, lai pasargātu ādu un saglabātu tās dabīgo mitrumu.


Alveja tiek dēvēta par brīnuma augu - dabas aptieku vienā augā. Kāpēc un kā vēl tā var palīdzēt sasniegt skaistuma, veselības un labsajūtas mērķus? Lasiet vairāk citos rakstos vai meklējiet alvejas produktus šeit!





alvejas lauki.webp
bottom of page