top of page

Koenzīma Q10 ietekme uz sirds un asinsvadu slimībām.


forever living koenzīms, sieviete un vīrietis sadevušies rokās

Sirds un asinsvadu slimības ir visbiežāk sastopamais nāves un invaliditātes cēlonis visā pasaulē. Ir vispārzināms fakts, ka smēķēšana, augsts holesterīna līmenis un aptaukošanās palielina risku saslimt ar sirds slimībām.


Jaunākie zinātniskie pētījumi atklāj, ka negatīvu ietekmi uz sirds veselību var atstāt arī koenzīma Q10 deficīts.


Pētījumi pierādījuši koenzīma Q10 pozitīvo ietekmi uz sirds veselību, samazinot mirstību no kardiovaskulārām problēmām un hronisku sirds mazspēju.



Koenzīms Q10 – tas ir enzīms, kas ir obligāti nepieciešams, lai varētu funkcionēt šūnas un sirds un asinsvadu sistēmas.


Organisms spēj ražot koenzīmu dabīgi, bet tā ražošana var nebūt pietiekama uztura paradumu dēļ, turklāt koenzīma Q10 līmenis līdz ar vecumu samazinās. Koenzīms tiek uzglabāts šūnu mitohondrijā, kas ir atbildīga par enerģijas ražošanu, aizsargā šūnas pret oksidatīviem bojājumiem un slimību izraisošām baktērijām un vīrusiem.


Forever zinātnieki ir izstrādājuši speciālu maisījumu - NutraQ10 –, kura sastāvā ir B grupas vitamīni (vitamīns B6, B12 un folijskābe), magnijs un hroms, kas uzlabo sirdsdarbību, lecitīns – iesmērē asinsvadus un mobilizē taukus, kā arī aktīvie antioksidanti, vitamīni C un E. NutraQ10 ir dabīgu augu ekstrakts (vīnoga sēklu, kurkuma, bosvēliju un olīvkoka lapu), kuru pozitīvā iedarbība uz sirds un asinsvadu sistēmu tika pierādīta ar pētījumu palīdzību.


Kam nepieciešams koenzīms?


To plaši izmanto sirds un asinsvadu slimībām, bet tam ir funkcijas, kas veicina vairākus cilvēkam svarīgus procesus organismā:

  • palīdz regulēt holesterīna daudzumu un uzlabot cukura līmeni asinīs;

  • uzlabo asinsspiedienu un stiprina sirds muskuli;

  • palīdz uzturēt atbilstošu homocisteīna līmeni asinīs;

  • uzlabo spermas kvalitāti un veicina gan sievietes, gan vīrieša reproduktīvo sistēmu;

  • pasargā šūnas - smadzeņu, plaušu, u.c. - no oksidējoša kaitējuma;

  • veicina fizisko slodzi un mazina nogurumu;

  • uzlabo imunitāti un veicina vitalitāti;

  • aizkavē novecošanu, neitralizējot kaitīgos brīvos radikāļus.

Stress, dažādas slimības un zāļu lietošana arī var veicināt Q10 līmeņa pazemināšanos. Mūsu uzturs ik dienas vidēji nodrošina tikai ap 2–3 mg Q10. Tā sintēze organismā sasniedz savu augstāko punktu 20–25 gadu vecumā, bet pēc tam sāk pazemināties. Pirmās ar Q10 koncentrācijas pazemināšanos saistītās izmaiņas daudzi cilvēki sajūt jau 45–50 gadu vecumā, taču, tieši sasniedzot vecumu, tas ir vajadzīgs visvairāk, jo veselības stāvoklis un slimības, piemēram, sirds slimības, smadzeņu darbības traucējumi, diabēts un vēzis, var būt saistīts ar zemu koenzīma līmeni. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi to uzņemt profilaktiski ikvienam, jo īpaši sportistiem un cilvēkiem ar augstu stresu ikdienā.


Forever Nutra koenzīms Q10 rekomendē migrēnas novēršanai, jo tas palielina mitohondriju darbību un mazina iekaisumu, sirds mazspējai, DNS un šūnu aizsardzībai, jo tās ir cieši saistītas ar vēža profilaksi un recidīvu, kā arī, protams, sirds un asinsvadu imunitātei.


forever living koenzīms q 10, nutra q10

Rekomendē lietot kopā ar Forever alvejas sulu, kas uzlabos uzturvielu absorbciju, ķiploku kapsulām, kas veicina asins cirkulāciju un attīra asinsvadus, un Forever Artic Sea zivju eļļa omega-3 un omega-9 nepiesātinātajām taukskābēm. Iedarbojoties sinerģiski, tie efektīvi veicinās kardiovaskulārās funkcijas un aizsardzību organismā.


Tā ir cilvēka dzīves kvalitātes pamatvērtība - esiet droši, ka sniedzat pietiekamu palīdzību savam organismam!


alvejas lauki.webp
bottom of page