top of page

Bišu ziedputekšņi - dabisks vairāk nekā 250 aktīvo vielu avots


bite vāc ziedputekšņus

Tie nav tie ziedputekšņi, kas rada alerģiju un kurus jau no pavasara sāk nēsāt vējš. Ziedputekšņi ir ziedošo augu mikrosporas, ko savāc bites un, samaisot ar saviem gremošanas fermentiem, sanes savos stropos uzturam. Koki, puķes un citi augi bez ziedputekšņiem nevarētu pastāvēt. Arī cilvēka organismam ziedputekšņus uzskata par vienu no vislabāk sabalansētajiem dabīgo uztura bagātinātāju, jo tā sastāvā ir vairāk nekā 250 aktīvo vielu:


- Cilvēka organismā ir atrodami 28 minerāli, no kuriem 14 ir svarīgi dzīvotspējai. Konstatēts, ka bišu ziedputekšņi satur visus 28 minerālus

- Ziedputekšņos ir maz kaloriju, taču ir daudz olbaltumvielu, kas ar savu sastāvu un kvalitāti pārspēj dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas

- Tie satur gandrīz visu vitamīnu kompleksu, kuri nodrošina cilvēka veselību: visus B grupas vitamīnus, C, D, E, K vitamīnus un beta karotīnu (A vitamīns)

- Ziedputekšņi satur arī lielu daudzumu fermentu un kofermentu, kā arī augu izcelsmes taukskābes, lecitīnu, ogļhidrātus, 22 aminoskābes, ieskaitot visas astoņas aminoskābes, kuras organisms pats nesintezē.


Šis iedarbīgais multivitamīnu un minerālu komplekss sniedz enerģiju un izturību, kā arī pozitīvi iedarbojas uz asinsriti, gremošanas traktu, imūno un nervu sistēmu. Forever kompānija ir izveidojusi efektīvu un kvalitatīvu bišu ziedputekšņi uztura bagātinātāju, kas:


-palīdz samazināt sirds slimību riska faktorus, piemēram, holesterīnu, uzlabojot asinsriti;

- regulē gremošanas sistēmas darbību un normalizē vielmaiņu;

- aizsargā veģetatīvo nervu sistēmu;

- stimulē orgānu darbību un atjauno organisma funkciju līdzsvaru;

- pasargā šūnas no bojājumiem, ko izraisa brīvie radikāļi, kas ir saistīti ar hroniskām slimībām, tostarp vēzi un 2. tipa diabētu (stiprs antioksidants);

- likvidē kaitīgās baktērijas un apkaro audzēju augšanu un izplatīšanos;

- novērš brūču infekcijas un veicina dzīšanu;

- atvieglo menopauzes traucējumus, tostarp karstuma uzliesmojumus;

- uzlabo barības vielu, kā dzelzs, kalcija un fosfora uzsūkšanos organismā;

- palielina darbaspējas un veicina ilgmūžību.


Ziedputekšņu uzturvielas organisms viegli absorbē un pārstrādā. Cenšoties

samazināt alerģijas iedarbību, šos ziedputekšņus var lietot pavasara un vasaras mēnešos, kad gaisā ir liela dažādu augu ziedputekšņu koncentrācija. Var lietot insulta profilaksei, jo stiprina un padara elastīgākus mūsu asinsvadus, pēc smagām traumām un slimībām. Ieteicams lietot pēc stipru medikamentu, īpaši antibiotiku, lietošanas, jo ziedputekšņi pastiprina aknu darbību un pasargā tās no toksiskām vielām. Īpaši rekomendējams sportistiem un aktīva dzīves ritma cilvēkiem, lai palielinātu enerģijas rezerves un veicinātu organisma izturību, atjaunošanos un atveseļošanos.

Bišu ziedputekšņu saturs ir atkarīgs arī no tā auga avota, tāpēc ir īpaši svarīgi, kur bites ir augušas. Forever bišu ziedputekšņi tiek iegūti dravās, kas izvietotas ekoloģiski tīros rajonos, ievākšanas gaitā izmantojot patentētās nerūsējošā tērauda tvertnes. Šāda tehnoloģija nodrošina šī dabiskā produkta tīrību un iedarbīgumu.


Lasi un apskati arī citus Forever bišu produktus, kas ir dabīgi, nesatur konservantus, aromatizētājus un krāsvielas!

alvejas lauki.webp
bottom of page