top of page

Alveja - veselībai, labsajūtai un skaistumam

Mūsdienās pieaug interese par tautas medicīnu, it īpaši par dažādu augu dziednieciskajām īpašībām. Ir vērtības, kas, mainoties gadsimtiem un pat tūkstošgadēm nemainās un kam nevajadzētu mainīties, bet tikt nodotām no paaudzes paaudzē. Viena no tām ir alvejas dziednieciskās īpašības un tās aktualitāte.


Alvejas lietošanas pierādījumi tika atrasti Ēgiptes faraonu kapenēs, pieminēta sengrieķu, romiešu, ķīniešu un indiešu rakstos. Par alveju ir rakstīts arī Bībelē. Tas ir viens no vispētītākajiem augiem pasaulē.



Dabā sastopami vairāk kā 400 alvejas sugu, kuras ir izpētītas Alvejas Starptautiskajā institūtā. Par dziednieciskāko un uzturvielām vērtīgāko atzīta Aloe Barbadensis Miller, kuras lapu iekšējās daļas želejā ir vairāk nekā 75 vērtīgās uzturvielas:

  • 20 aminoskābes (tai skaitā 8 neaizvietojamās)

  • 12 veidu vitamīni: A, B, C, E grupas vitamīni, folijskābe, pat B12, kas visbiežāk atrodams dzīvnieku taukos

  • 20 minerāli: kalcijs, magnijs, cinks, mangāns, dzelzs, hroms, varš

  • Mono un polisaharīdi (sastāvā ir acemannāns, kas iznīcina pataloģiskos mikroorganismus)

  • Saponīni (no angļu valodas - soap) - ziepes, kuras attīra zarnutraktu

  • Fermenti, celuloze, enzīmi.

Tomēr ne tikai vēsturisko avotu ierakstu un zinātnisko pētījumu dēļ alveja tiek uzskatīta par uzticamu veselības un skaistumkopšanas produktu sastāvdaļu. Alvejas dziedinošā iedarbība palīdz:

Mēs esam apņēmības pilni nest gadsimtiem un pat tūkstošgadēs mīlētā auga vērtību Latvijā - palīdzēt stiprināt imunitāti un uzlabot veselību. Mēs zinām, ka alveja spēj ne tikai likt izskatīties, bet arī justies labāk un uzlabot dzīves kvalitāti. Uzzini par alvejas dziedniecisko spēku, kas dziedina paaudzes.

alvejas lauki.webp
bottom of page